Help Center Live Community
April 23, 2014, 06:17:50 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Beta 1 of HCL 2.1.3 is available  (Read 50386 times)
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« on: June 20, 2007, 11:45:15 PM »

First things first:

DO NOT USE ON A PRODUCTION SERVER.  CORRUPTION OF YOUR DATABASE AND ALIENATION OF YOUR CLIENTS IS ON YOUR OWN HEAD!!!

Ok, we've finally gotten things to a good point to release the beta.  You won't find a ton of changes, this is a maintainance release, however it does not include any kind of ticket system.  If there are no issues, then some minor changes will take place (mostly versioning) and it would be released.  However there probably will be an issue or two to take care of, in which case we may release a new beta, or a release candidate.

Some changes in 2.1.3:

  - Provided work around for PHP 5.2.2 bug in core
  - Replaced osTicket with eTicket (Or remove Tickets and allow people to install their own)
  - Fixed issue with themes not working correctly in eTicket on
    PHP 5.2.3
  - Fixed issue with initiate chats not working, put more real world timeouts into config
  - Added more bots to the bot killer (about 40 more)

Most of the feature requests placed in the tracker have not been started here.  The reason is that the development cycle for even a minor version will be more then a week or so.  Figure on 1 to 2 months at least.  Major version changes will probably not happen in less then a year.  If more developers become involved, this could change.

Please feel free to post bugs in this announcement, for ease of finding them and getting them squashed, or if you like, use our tracker directly.

You may download beta1 from our downloads section.
« Last Edit: June 21, 2007, 01:09:21 AM by mlzhosting » Logged

how may I help you today?
123
Guest
« Reply #1 on: June 21, 2007, 05:48:44 PM »

Do these instructions:

Code:
- Unzip the files on your local machine
- Upload the entire 'hcl' directory (overwite existing files) except the icons directory
- CHMOD /config.php to 777
- CHMOD /compile/ to 777
- CHMOD /cache/ to 777
- Go to http://www.example.com/hcl/setup
- Follow the instructions and choose upgrade when prompted

apply for this beta release?
Logged
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #2 on: June 21, 2007, 06:10:51 PM »

Do these instructions:

Code:
- Unzip the files on your local machine
- Upload the entire 'hcl' directory (overwite existing files) except the icons directory
- CHMOD /config.php to 777
- CHMOD /compile/ to 777
- CHMOD /cache/ to 777
- Go to http://www.example.com/hcl/setup
- Follow the instructions and choose upgrade when prompted

apply for this beta release?

Yes.  Version 2.2.0 will have a different way of doing things, but all the 2.1.x versions are going to be bug fixes from here on out. 
Logged

how may I help you today?
123
Guest
« Reply #3 on: June 21, 2007, 06:13:48 PM »

Sweet, gonna go ahead and give it a go.  Thanks.
Logged
123
Guest
« Reply #4 on: June 21, 2007, 06:42:35 PM »

Whenever I goto the setup page I see this

Code:
Warning: Cannot use a scalar value as an array in /hsphere/local/home/supporti/123supportit.com/hcl/setup/index.php on line 100

not even sure if it matters.
« Last Edit: June 21, 2007, 06:47:50 PM by 123 » Logged
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #5 on: June 21, 2007, 06:50:47 PM »

Can you PM me your config.php file (remove the mysql password).  The first error is saying that php can not connect to localhost for it's mysql connection.

The second one I'm checking into, although there shouldn't be anything in the setup, it's actually the exact same setup file as 2.1.2.

Which version of PHP?
« Last Edit: June 21, 2007, 06:52:45 PM by mlzhosting » Logged

how may I help you today?
123
Guest
« Reply #6 on: June 21, 2007, 06:54:52 PM »

Forgive me about the first error, I had a lapse of intelligence.  I fixed it by uploading the correct file, not a blank one my fault.

Say a couple of header warnings, but page refreshes fixed those.

Also my icons for online offline are not working.  Checking into to it now.

PHP Version 4.3.11
Logged
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #7 on: June 21, 2007, 06:59:23 PM »

Thanks, I'll start trying to figure out why it's giving that error, since at first glance it shouldn't be.  Double check permissions and ownership.  That one is a bug-a-boo, Beta 2 (which it looks like will be needed, due to the missing visitor bug.) will start checking for permissions.  I had wanted to avoid messing with setup in this version, but this one bites everyone.  Including me last week.
Logged

how may I help you today?
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #8 on: June 21, 2007, 07:03:09 PM »

After checking, that is a hack to fix a bug in PHP.  I'm going to rewrite it so it looks before it blows up...
Logged

how may I help you today?
123
Guest
« Reply #9 on: June 21, 2007, 07:10:48 PM »

The icons are being uploaded as online_1.gif and offline_1.gif.  Just giving you whatever I find.  That may be because I have one department and the _1 may denote that not sure.

thanks

keep getting this also

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /hsphere/local/home/supporti/123supportit.com/hcl/version.php:1) in /hsphere/local/home/supporti/123supportit.com/hcl/index.php on line 36
« Last Edit: June 21, 2007, 07:12:51 PM by 123 » Logged
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #10 on: June 21, 2007, 07:17:10 PM »

Ok, that makes no sense, it's saying that version.php already sent the headers. There is literally nothing in version.php other then setting one variable: 

Code:
$conf['version'] = '2.1.3RC1';

Not doubting you, just trying to get my mind around this one.
Logged

how may I help you today?
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #11 on: June 21, 2007, 07:20:18 PM »

Whoops, copied out of the wrong file.  Here's the right one:

Code:
$conf['version'] = '2.1.3Beta1';

Unless PHP has gone schizophrenic (possible, look at Internet Explorer...) I can't figure out why it would send a header due to setting a variable.
Logged

how may I help you today?
123
Guest
« Reply #12 on: June 21, 2007, 07:26:46 PM »

I am using IE 7 to test this.
firefox 2.0.0.4 does the same thing.
opera 9.21 Build 8776 works fine.
safari beta also does the same thing, this one is just for kicks, hehe.

the site is http://www.123supportit.com/hcl if you want to have a look at it.

no browsers show the online or offline icon
« Last Edit: June 21, 2007, 07:33:14 PM by 123 » Logged
HCL Admin
Administrator
HCL Superstar
*****
Offline Offline

Posts: 882


WWW
« Reply #13 on: June 21, 2007, 07:36:50 PM »

Ok, this is officially strange, IE 7 is pulling it up without error, FF 2.0.0.4 is without error, and Opera 2.91 is fine.  This is on machine A, on machine B, I get extra characters in FF which disappeared upon clearing cache and reloading.  IE and Opera pulled it up without incident.
Logged

how may I help you today?
123
Guest
« Reply #14 on: June 21, 2007, 07:39:45 PM »

One of my biggest rages is with browsers.  They all do it how they want to, not caring about the end user experience.  They support what they want to and drop what they want to.   One of my hardest challenges being a web designer is having to make cross platform websites. Angry Angry Angry
Logged
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.172 seconds with 19 queries.

Google visited last this page April 10, 2014, 05:27:27 AM