Help Center Live Community

Support => Installation Help & Software Support => Topic started by: pcroubalian on July 23, 2009, 02:17:35 PM



Title: Can't login after system crash, User name lost
Post by: pcroubalian on July 23, 2009, 02:17:35 PM
Hello,

I have Help Center Live 2. 1. 7 installed on my site.  After my laptop crashed, I lost my user name and can't log in.

Any way to retrieve it?

Thanks in adavance

Paul


Title: Re: Can't login after system crash, User name lost
Post by: SpenserJ on July 23, 2009, 03:55:42 PM
Yes, if you open up phpmyadmin on your website and navigate to the users table you should see it there

Spenser


Title: Re: Can't login after system crash, User name lost
Post by: pcroubalian on July 23, 2009, 05:34:45 PM
Thanks

Found the user name.  But, I still can't log in.  Maybe I don't actually remember the password, and the one in the table is gibberish.  For the heck of it, I pasted the "password" value onto the login screen but no dice.  Any ideas?

Paul


Title: Re: Can't login after system crash, User name lost
Post by: pcroubalian on July 23, 2009, 05:42:00 PM
While I was at it, I added another user and tried to log in with that info. . .  didn't work but you probably already knew that it wouldn't

Thanks


Title: Re: Can't login after system crash, User name lost
Post by: SpenserJ on July 24, 2009, 12:45:11 AM
Well the "gibberish" is your password encrypted with MD5. It is a one way hashing algorithm, so there is no way you can get your password back. How did you try adding the new user? Through phpmyadmin? Or through HCL (if you managed to get to a register screen somehow)?

If you can't remember your password, I would recommend backing up all of the tables except for the user table, reinstalling HCL, and then dropping and reimporting all of the other tables back in.  That will give you a new account, while retaining all of your previous information and settings

Spenser


Title: Re: Can't login after system crash, User name lost
Post by: pcroubalian on July 24, 2009, 06:24:18 PM
Thanks for your help.  It certainly helped to know what the "gibberish" was.

I replaced the password in the operators table through PHP admin using the MD5 function.  I am now back in.

Again, thanks for your help