Help Center Live Community

Support => Installation Help & Software Support => Topic started by: thomasw98 on July 21, 2007, 08:01:32 AM



Title: Chat transcripts in foreign language not working 100%
Post by: thomasw98 on July 21, 2007, 08:01:32 AM
Love this script. Works really great for me, although I have had trouble with the pages locking up and having to re-login at least once every hour. Maybe this has been caused by my server being too slow, so i just upgraded to a geographically closer server and will see if that helps.

Just installed the latest verion of HCL "fresh" (i.e. not an upgrade).

Anyhoo...here's my problem:

I am using HCL with a chinese language pack. Everything works great...except the transcripts. They are saved without a problem but when I view one of them, the customer's messages are readable (i.e. the Chinese characters appear correctly) but the online staff person's messages are gibberish (a typical problem that happens with Chinese characters that are not encoded correctly).

So it seems that one side of the chat is being recorded and stored properly in Chinese GB2312 code, but the other side is not. Here's an example of what I see when I view a chat transcript...I have replaced the actual Chinese words with English notes:

(14:38:20) Customer: (chinese characters display fine here)
(14:38:31) Thomas: `},???黝 繦镥.┄?   (gibberish)
(14:38:45) Customer: (chinese characters display fine here)
(14:38:56) Thomas: "??学?"?!峞,嵙 (gibberish again)

Note that in config.php, I definitely specify Chinese character coding (simplifiedchinese is the name of my lang pack which works perfectly for everything else in the script except transcripts):

// The language you wish to use
        $conf['lang'] = 'simplifiedchinese';

and I also specify Chinese coding in my lang pack:

$lang['charset'] = 'gb2312';


Any ideas where I can dig to fix this?

Thanks,

Thomas


Title: Re: Chat transcripts in foreign language not working 100%
Post by: HCL Admin on July 21, 2007, 12:59:21 PM
Thomas, I've put in a bug report on this, so that it gets looked at.  I had thought the bug report was still in there because of a problem with Russian as well, however I didn't find it this morning.  My apologies.  This is a known issue, and one that needs resolution.  I'll try to see if we can't get you a hotfix today.


Title: Re: Chat transcripts in foreign language not working 100%
Post by: taro on September 23, 2007, 07:47:04 AM
I got a same problem in Japanese. Has this been fixed yet? Thanks.


Title: Re: Chat transcripts in foreign language not working 100%
Post by: HCL Admin on September 23, 2007, 03:09:13 PM
Unfortunately no, I'm trying to work out a way to keep from losing stored logs with the fix, which actually requires rewriting the way the data is stored, without breaking things.


Title: Re: Chat transcripts in foreign language not working 100%
Post by: joey on July 04, 2008, 08:42:04 AM
Nice system,thank you guys.

but almost one year after,I dig this topic out,And because I get the same problem here !!!

keep working ~~~


Title: Re: Chat transcripts in foreign language not working 100%
Post by: phonograph on January 22, 2010, 10:31:02 AM
I am using HCL with a chinese language pack,$lang['charset'] = 'utf-8';

same problem: transcripts and email_transcript are not encoded correctly,show messy code