Help Center Live Community

Support => Installation Help & Software Support => Topic started by: a-z-listings.com on August 03, 2007, 05:08:57 AM



Title: problem with time and date
Post by: a-z-listings.com on August 03, 2007, 05:08:57 AM
When we look at our tickets they are saying 12/31/1969 for the today and we have it set for Server Eastern.

this is the format l, F j Y g:ia

Thanks for the help!


Title: Re: problem with time and date
Post by: HCL Admin on August 03, 2007, 03:52:58 PM
Double check your servers time (enter date in a shell).  HCL get's it's date codes from the OS, so if your operating system is reporting the wrong date, then of course the system will as well.


Title: Re: problem with time and date
Post by: a-z-listings.com on August 07, 2007, 07:57:03 PM
We have installed a test site for HCL from our Cpanel and from the fresh install the date and time stamp for tickets is showing 1969 for date and the time is way too. We have checked with our host and they said that shell and server are set correctly.


Title: Re: problem with time and date
Post by: HCL Admin on August 07, 2007, 08:47:25 PM
We have installed a test site for HCL from our Cpanel and from the fresh install the date and time stamp for tickets is showing 1969 for date and the time is way too. We have checked with our host and they said that shell and server are set correctly.

You might want to point out to your host that the script uses a simple php time function, straight call from the OS IIRC.


Title: Re: problem with time and date
Post by: phreekbird on January 15, 2008, 04:02:23 PM
Anyone find and answer to this... I am also having the same problem.

Output of putty:
Quote
# date
Tue Jan 15 09:29:56 EST 2008
#

and a screen shot of my ticket system:
(http://img443.imageshack.us/img443/1637/screenshot1ow7.th.jpg) (http://img443.imageshack.us/my.php?image=screenshot1ow7.jpg)

I amusing HCL version 2.1.2, yes I am aware this is an older version, however I need the osTicket plug-in and this was the latest release with the osTicket module that I could find.

Also this isn't browser specific, tried Firefox, IE ... its the same on both.

I did reboot my server, at first the time said it was 7:00PM, as you can see in the picture I time traveled to the past because the date stayed the same, the time however is set at 2:00PM.

If this is cause by the php code (as mentioned in the above posts) where can I find this code at?

Thanks for your help.


Title: Re: problem with time and date
Post by: phreekbird on January 15, 2008, 04:43:00 PM
UPDATE:

I found this code inside the config.php of the osticket module

Code:
//set timezone to server time if not defined

$config[timezone] = ($config[timezone] == "") ? date("Z") / 3600: $config[timezone];

it looks like that may be the problem but its all greek to me. anyone know what i can do to fix this?

ANOTHER UPDATE:
Inside of the osTicket Module (while in system configuration)
the timezone is set to Eastern with a Time Format of l, F j Y g:ia
 I have tried to change the timezone to server timezone but that just displays the same results.

Also in the MySQL table ticket_config the timezone option is blank ... I am unsure if something needs to be here or what... again totally above my head.


Title: Re: problem with time and date
Post by: HCL Admin on January 19, 2008, 02:21:19 PM
And this is one of over 200 reasons we had to drop the osTicket module.... :(


Title: Re: problem with time and date
Post by: unix4linux on July 04, 2008, 02:00:41 AM
For me, the date is fine but the timezone is off.   My system is showing the correct time both for 'date' and 'hwclock'.   I 'grep' all the files in the the HCL for 'timezone' or anything similar and don't see where the timezone is being specified.   Can anyone point out where I need to go to edit the timezone.   I am showing about 8 hours off my timezone


Title: Re: problem with time and date
Post by: unix4linux on July 08, 2008, 11:05:26 PM
Would anyone be able to help out on this one?  I have been trying to fix this for a few days and still no luck.


Title: Re: problem with time and date
Post by: unix4linux on November 17, 2008, 04:03:21 AM
Can anyone help????